Nieuwsbrief juli 2019, de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen maanden

Beste Mensen,

Hierbij sturen wij jullie een nieuwsbrief over de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen maanden.

Twee nieuwe klaslokalen bijgebouwd

We hebben dit jaar twee nieuwe klaslokalen bijgebouwd zodat er genoeg creatieve leerruimte is voor de 220 kinderen die naar de stichting komen.
Momenteel geven twee vaste leraressen iedere dag Engelse les en huiswerkbegeleiding. Daarnaast werken wij ook samen met verschillende universiteiten en organisaties uit Bogota. Deze komen wekelijks workshops geven aan de kinderen. Tijdens de workshops wordt aandacht besteed aan thema’s zoals muziektherapie, sexuele voorlichting, knutselen, beroepskeuze voorlichting, koken etc. Door de hoeveelheid workshops die worden gegeven en omdat wij steeds vaker vrijwilligers hebben die een handje mee komen helpen was de extra ruimte hard nodig.
(Ondanks de vele samenwerkingen die wij al hebben lopen kunnen wij altijd meer vrijwilligers en leraren gebruiken).

 

Donatie basisschool het Palet

Basisschool het Palet houdt ieder jaar een goededoelen dag genaamd Actie Adoptie ‘t Palet. De kinderen hebben dit jaar voor deze speciale dag geld ingezameld voor Stichting Bogota Zonder Honger. Sjanet en Charlotte hebben voor iedere klas een presentatie gehouden. De kinderen zijn gaan skeeleren, wandelen en sporten in de gymzaal. ‘s Avonds was er nog een gezellige markt waar de kinderen speelgoed verkochten en zelfgemaakte cadeautjes. De ouders hadden taarten en lekkernijen gemaakt. Het was een prachtige dag. Uiteindelijk hebben wij het fantastische bedrag van €4.702,15 overhandigd gekregen. Prachtig, nooit durven denken dat het zoveel zou zijn!

 

Vrijwilligsters Peggy & Karin

Peggy en Karin uit Heeswijk-Dinther hebben ons een maand lang enorm geholpen. Zij hebben het hele gebouw van binnen geverfd en de matieralen voor het nieuwe dak gedoneerd

 

Stagiaire April

In april verwelkomden wij Tim uit Heeswijk-Dinther. Tim heeft een maand stage gelopen bij Bogota Zonder Honger. Hij heeft zich met name gericht op sportieve activiteiten en het opzetten van een ping-pong toernooi. Daarnaast heeft hij in Juni snacks verkocht op Perry fest. De oprengst gaat naar de stichting.

 

Nieuw dak op de keuken en buitenplein

Alle stichtingen in Colombia moeten aan hele strenge eisen voldoen. Zo moesten wij van de voedsel en waren autoriteit een nieuw dak op de keuken plaatsen en het opberghok en het toilet verbouwen zodat het hele gebouw aan de strenge hygiëne eisen voldoet. Daarnaast hebben we een afdak gebouwd over een deel van het buitenplein zodat de kinderen ook buiten kunnen spelen als het regent en de moeders droog op hun kinderen kunnen wachten.

 

Kledingmarkt

Gedurende de eerste maanden van het jaar hebben we zo veel mogelijk kleding ingezameld. Voornamelijk via de universiteiten is er veel binnengekomen. Vervolgens hebben we op 16maart een kledingmarkt georganiseerd bij de stichting. De ouders konden voor €0,15 cent een kledingstuk voor zichzelf of hun kind kopen. Op deze manier proberen we de ouders een handje te helpen en met de opbrengst weer wat leuks voor de kinderen te organiseren.

 

Bedankt voor jullie steun namens alle kinderen en vrijwilligers!
Wij wensen jullie een fijne en zonnige zomer toe😊

Groetjes,
Esther de Bie
Sjanet Heerkens

Translate »