Eén dag sluismeester voor het goede doel: Bogota Zonder Honger!

Brendy van Alebeek en Renée Wouters hebben het initiatief genomen om één dag Sluismeester te worden in Den Bosch en daarmee een unieke actie op te zetten voor de stichting Bogota Zonder Honger.

Brendy is afgestudeerd aan de PABO. Renée is afgestudeerd aan de universiteit als pedagoge. Beiden zijn zij werkzaam in het onderwijs en woonachtig in Den Bosch. Via Sjanet Heerkens, de eigenaresse van Hedi Meubelen in Heeswijk-Dinther, zijn zij in contact gekomen met stichting Bogota Zonder Honger. Sjanet runt al ruim 17 jaar een kindertehuis voor straatarme kinderen in een van de armste wijken in Bogota, Colombia. In het kindertehuis worden aan zo’n 240 kinderen dagelijks een maaltijd, onderwijs en sportactiviteiten aangeboden. Brendy en Renée hebben apart van elkaar, tijdens een reis door Zuid-Amerika, het kindertehuis bezocht om daar o.a. onderwijs te verzorgen.

In Den Bosch kwamen Brendy en Renée in aanraking met stichting Weeshuisjes. Deze stichting beheert leegstaande/oude pandjes die gebruikt mogen worden voor niet commerciële-, creatieve-, en sociale doeleinden. Het witte sluiswachtershuisje aan de Zuid-Willemsvaart bij de Anthoniebrug sprak hun direct  aan.

Brendy en Renée creëerden samen het toffe idee om zich als sluismeester in te zetten voor de stichting Bogota Zonder Honger. Naast het werk in het onderwijs hebben Brendy en Renée ook ieder een eigen bedrijf. Brendy is eigenaresse van @Cocobalujewelry. Zij maakt en verkoopt sieraden. Ook verzorgt zij workshops en kinderfeestjes. Renée is eigenaresse van @Ren-éetjegezond. Zij zorgt voor gezonde inspiratie in de keuken middels coaching en kookworkshops.

Op 12 juni kan je kennis maken met deze enthousiaste onderneemsters. Er is die dag verse, gezonde soep te verkrijgen en er wordt op maat een mooi sieraad aangeboden. Dit alles tegen een vrije gift. De gehele opbrengst gaat naar de stichting Bogota Zonder Honger.

Graag zien we jullie op zaterdag 12 Juni, van 10.00 tot 16.00 uur: Zuid-Willemsvaart, Sluis 0 (aan het einde van Hekellaan-Oostwal).

Sjanet, Brendy en Renée gaan voor een goede opkomst en een geslaagde dag! Uiteraard worden de coronamaatregelen in acht genomen.

Kun je deze dag niet langskomen, maar wil je wel graag sponsoren? Of meer informatie over de stichting? Bezoek dan de website stichtingbogotazonderhonger.nl

Translate »